Sökmotoroptimering för företag – Förbättra din placering

sökmotoroptimering

 

Sökmotoroptimering

Vad är sökmotoroptimering (Search engine optimization)

Seo Innebär att jobba med att få en webbsajt att synas högt upp i sökresultaten på ett eller flera utvalda sökord. Syftet med att hamna högre upp i sökresultat innebär att du får fler relevanta besökare till din hemsida.

Fler användare av sökmotorn kommer klicka på din hemsida i sökresultatet. Detta ger mer relevant trafik till din webbsajt som i sin tur innebär större intäktsmöjligheter.

När man valt ut de sökord som är mest relevanta för dina produkter eller tjänster består arbetet med sökmotoroptimering huvudsakligen av två saker, onpage optimering och inlänkar.

Hur mår din sajt idag?

Vår sidanalys beskriver utförligt hur du ska förbättra din hemsida för att synas bättre. Att ha alla sina sidor riktigt optimerade gör att du får fler besökare. Fler besökare betyder fler potentiella kunder som i sin tur genererar pengar. Du bör kontinuerligt arbeta med din hemsida för att nå ett toppresultat. Vi hjälper dig med din optimering, hela vägen till framgång.

Hur mår din hemsida?

Vårt verktyg analyserar din hemsidas sökoptimering och återkommer med information om förbättringar.
Domäner med å ä ö måste skrivas korrekt i punycode-format.


Antalet klick för din placering i Sökresultatet på Google i procent.

Enligt mätningar klickar ca 40% på hemsidan som dyker upp först i sökresultatet. Endast 3% som söker på Google klickar på hemsidan som har placering 5.

Placering 1 på Google
40%
Placering 2 på Google
10%
Placering 3 på Google
7%
Placering 4 på Google
5%
Placering 5 på Google
3%

Vad vi kan göra för att förbättra din placering:

On-Page arbete

Denna del innefattar all sökmotoroptimering som rör själva webbsajten och dess struktur och innehåll. Det kan vara allt från att webbsidor har korrekta och relevanta sidtitlar till att sökmotorerna hittar webbsajtens alla sidor på ett effektivt sätt.

Inlänkar

Inlänkar är andra webbsajter som länkar till din webbsajt. Dessa inlänkar är en väldigt viktig beståndsdel i hur sökmotorer rankar din webbsajt. Ju fler och ju starkare inlänkar en webbsajt har ju högre syns webbsajten i sökresultaten.

Sponsrade Länkar

Sponsrade länkar är de betalda annonser som syns till höger om (ibland ovanför) sökresultat. Sponsrade länkar är ofta ett väldigt bra komplement till sökmotoroptimering. Värt att veta är att endast cirka 20 % väljer att klicka på sponsrade länkar. Resten väljer det organiska sökresultatet.

Dominera sökmotorerna

Har du en bra position på Google kommer det strömma in nya besökare till din hemsida. Sökmotoroptimering är en väldigt billig marknadsföring. Har du tagit en bra position är det stor chans att du ligger kvar där under lång tid.

Hur räknar vi på vad det kommer att kosta för ett sökmotoroptimeringspaket?

Nyckelord: Er bransch kanske handlar om att sälja blommor i skåne. Ett bra nyckelord kan då tex vara ”Blommor skåne”. Utifrån era mål och nyckelordets svårighet tar vi fram en offert. Vid accepterad offert börjar sökmotoroptimering och ni kommer sakta men säkert börja klättra upp bland sökresultaten på Google.